joi, 24 ianuarie 2013

Tu ştii ce e azi ?

     Azi e joi. E 24 ianuarie. Te gândeşti că e plină sesiune? Te gândeşti că e ziua vreunui prieten? Sau cumva total accidental, ţi-a trecut rapid prin minte că are o însemnătate istorică? Unirea Principatelor Române la 1859 îţi spune ceva? Alexandru Ioan Cuza?
     Nu te judecă nimeni că ai uitat. Te "judec" eu, dacă nu ştiai ce semnifică asta. Şi poatedacă mă străduiesc, aş putea să îţi găsesc vreo scuză căci abia, abia, ziarele aduc aminte de Unire, dar în schimb, "jaful secolului" ocupă prima pagină. 
      Ţin şi acum minte că profesorii din generală ne obligau să organizam o activitate pe acest subiect. Uram chestia asta. Nu inţelegeam deloc motivul. În liceu, făceam asta de plăcere. Din păcate, este un memo pe cale de dispariţie, tot mai mulţi tineri "omit" astfel de evenimente doar dacă nu cumva este vreo zi liberă, sărbătoare naţională.
      Nu o să incep să fac un rezumat istoric.


      NICIODATĂ, dar NICIODATĂ nu trebuie să uităm istoria ţării şi astfel de evenimente. E ca şi cum ai avea o casă şi nu ai şti cum a fost construită.  Nu ador România, doar încerc să-i arăt părţile frumoase, lucruri care sunt mai puţin cunoscute în comparaţie cu nu ştiu ce pupincurişti care apar la televizor.

 Recomand : Dezbatere Adevarul

Un comentariu: